Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o atenţionare de călătorie pentru Irlanda, unde începând de sâmbătă vor fi în vigoare Coduri portocaliu şi galben de vânt şi precipitaţii, din cauza furtunii Jorge. Astfel, sunt aşteptate rafale puternice de vânt în special în regiunile de coastă, unde există şi risc de inundaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, Serviciul local de meteorologie din Irlanda a emis coduri portocaliu şi galben de vânt pentru Galway, Mayo, Clare şi Kerry.

Vântul va atinge viteze de până la 80 km/h, cu unele rafale severe în regiunile de coastă (viteze de până la 110-130 km/h). Rafalele de vânt pot genera valuri înalte, existând risc de inundaţii în zonele de coastă. Prognoza este valabilă începând cu sâmbătă, de la ora 06:00, până duminică, ora 03:00.

De asemenea, vineri va ploua torenţial în Munster, Connacht şi Donegal, cu risc de inundaţii localizate în special în zona Kerry. Alerta este în vigoare pentru intervalul 28 februarie 2020, ora 00.01 - 29 februarie 2020, orele 23:59. Informaţii actualizate sunt disponibile pe site-ul Serviciului de meteorologie irlandez - https://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp#.

Până în prezent, aeroportul Dublin nu a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale traficului aerian. Cetăţenii români care călătoresc spre sau dinspre Irlanda pot verifica informaţiile actualizate disponibile pe site-ul aeroportului - https://www.dublinairport.com/latest-news.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internethttps://dublin.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.