Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a demarat controale a spitalele din întreaga ţară, pentru a verifica tot ce ţine de condiţiile de cazare, igienă şi alimentaţie. La Spitalul Municipal Dorohoi, comisarii au găsit mobilier deteriorat, lenjerii de pat rupte şi pătate, dar şi băi pline de mucegai. Blocul alimentar a unităţii ar fi trebuit închis dar ar fi rămas fără hrană 270 de pacienţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor derulează  în această perioadă o tematică naţională de control privind calitatea serviciilor adiacente serviciilor medicale, prestate în cadrul unităţilor spitaliceşti”, a anunţau, joi, ANPC.

Astfel, comisarii ANPC vor efectua controale în spitalele din  toate cele 41 de judeţe ale României, inclusiv în Municipiul Bucureşti,  urmând a fi verificate condiţiile de cazare (starea saltelelor, lenjeriilor, pernelor, pilotelor, pijamalelor etc.), igienă (situaţia grupurilor sanitare/băi) şi alimentaţie din spitale (cantinele,  meniurile, spaţiile de depozitare a alimentelor etc.), precum şi tot ceea ce ţine de prestarea unui serviciu către pacienţi  în conformitate cu normele europene.

La Spitalul Municipal Dorohoi, comisarii au găsit mobilier deteriorat, lenjerii de pat rupte şi pătate, dar şi băi pline de mucegai. Blocul alimentar a unităţii ar fi trebuit închis dar ar fi rămas fără hrană 270 de pacenţi.

Reprezentanţii unităţii au fost invitaţi, pentru luni, la sediul Comisariatului judeţean, pentru aplicarea măsurilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.