Preşedintele american Donald Trump l-a desemnat pe vice-premierul Mike Pence să coordoneze lupta contra coronavirusului în Statele Unite, anunţă AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Îl numesc pe Mike Pence responsabil" a fost răspunsul american în faţa epidemiei, a spus Trump, adăugând că Pence va lucra cu "profesionişti şi medici" în legătură cu acest subiect. 

Trump a declarat că este pregătit să aloce un pachet "adecvat" în lupta contra epidemiei. Casa Albă a solicitat Congresului o finanţare de 2,5 miliarde de dolari, îns democraţii estimează că ar fi nevoie de o sumă mai mare.                

Riscul propagării coronavirusului în SUA ar putea "evolua rapid", a avertizat miercuri ministrul american al Sănătăţii, imediat după ce Donald Trump a spus că este un risc "foarte scăzut". 

"Gradul de risc ar putea evolua rapid şi ne putem aştepta să vedem mai multe cazuri în Statele Unite", a declarat Alex Azar în timpul unei conferinţe de presă la Casa Albă, alături de preşedintele american. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.