Google, divizie a grupului Alphabet, va investi în 2020 peste 10 miliarde de dolari în birouri şi centre de date pe teritoriul Statelor Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a anunţat că investiţiile se vor concentra în 11 state, între care Massachusetts, New York şi Ohio.

"Aceste investiţii vor crea mii de locuri de muncă, la Google, locuri de muncă pentru construţia centrelor de date şi a unor facilităţi de energie regenerabilă şi oportunităţi pentru afacerile locale în oraşele şi comunităţile din apropiere”, a afirmat directorul general al Alphabet şi Google, Sundar Pichai, într-o postare pe blog.

Anul trecut, Google a anunţat că va investi peste 13 miliarde de dolari în construcţia de centre de date şi birouri în Statele Unite.

Costurile şi cheltuielile totale ale gigantului tehnologic au crescut cu aproximativ 19%, la 36,81 miliarde de dolari, în trimestrul patru încheiat pe 31 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.