Comisarul Traian Berbeceanu, şeful de Cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela, cere preoţilor să folosească linguriţe de unică folosinţă pentru împărtăşanie, mai ales atunci când este vorba despre copii. ”Ar fi o mare dovadă de iubire, preţuire şi protejare a enoriaşilor, măcar pentru perioada asta dificilă”, spune comisarul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ar fi o mare dovadă de iubire, preţuire şi protejare a enoriaşilor, aceea ca B.O.R.-ul să hotărască, măcar pentru perioada asta dificilă, că sfânta împărtăşanie să fie făcută cu linguriţe de unică folosinţă, mai ales atunci cand este vorba despre copilaşi. Ştiu, vinul este sfinţit, pocalul şi linguriţa sunt de argint şi în opinia dumnealor nu este vreun pericol! Şi mai ştiu şi că postul şi rugăciunea ajută! Dar de ce să nu ne asigurăm, o dată în plus, pentru a preveni o nenorocire?”, a scris Berbeceanu, miercuri, pe Facebook.

Acesta afăcut apel la populaţie să ceară ”preoţilor să ne dea acest mic, dar absolut necesar, semn de preţuire”.

”Hai să chemăm Biserica alături de cei care au aparat-o şi sprijinit-o mereu”, a mai scris Berbeceanu.

În România este epidemie de gripă, iar autorităţile au impus şi măsuri suplimentare din cauza epidemiei internaţionae de coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.