Premierul interimar, Ludovic Orban, anunţă că autorităţile au pregătit în fiecare judeţ spaţii pentru carantină instituţionalizată pentru persoanele suspecte de infectare cu virusul COVID-19. El susţine că măsurile luate de către autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului sunt considerate severe, dar erau necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Am considerat o prioritate lupta împotriva coronavirus, pentru a preveni şi pentru a combate răspândirea coronavirusului. Am luat decizii care ţin de persoanele care vin zonele afectate. (...) Sunt măsuri care sunt considerate severe, dar după părerea mea erau necesare şi anume aceea de a introduce în carantină instituţionalizată pe toţi aceia care vin localităţile de focar şi care sunt suspuse măsurilor de închidere a localităţilor, de asemenea de a ţine în carantină sub forma izolării a domiciliu pe cei care vin zonele cu cazuri de coronavirus. Avem pregătite în fiecare judeţ locaţii pentru această carantină instituţionalizată”, a declarat premierul interimar Ludovic Orban, miercuri, înaintea şedinţei CSAT.
 
Premierul a precizat că, prin Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate aflat în subordinea Ministerului Finanţelor Publice, este în procedură de finalizare achiziţia de materiale şi echipamente sanitare. 
 
"Suntem pregătiţi pentru orice eventualitate, avem toate procedurile şi planul stabilit şi ne adaptăm la orice situaţie”, a adăugat Ludovic Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.