Autoarea irlandeză Siobhán Parkinson, reputată scriitoare pentru copii, va fi prezentă la Constanţa şi Bucureşti în perioada 4 - 8 martie pentru a susţine două conferinţe şi pentru a-şi lansa cartea „Miracolele Mirandei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Una dintre cele mai autorizate voci ale literaturii pentru copii din spaţiul anglo-saxon, Parkinson va conferenţia, pe 5 martie, la Universitatea Ovidius din Constanţa şi, pe 6 martie, la Universitatea din Bucureşti.

Siobhán Parkinson a publicat peste 20 de cărţi, premiate şi traduse în numeroase limbi. Lucrează, ca editor, pentru Little Island, editură care publică literatură pentru copii, editează o revistă dedicată cărţilor pentru copii, traduce din germană şi ţine cursuri de creaţie literară. Este şi prima scriitoare care a primit titlul Laureate na nÓg, care este acordat la doi ani celor mai buni scriitori de literatură pentru copii din Irlanda.

„Copiii sunt cei mai buni cititori din lume“, crede Siobhán Parkinson, care vede în lectura practicată la vârste fragede o experienţă cu mult mai puternică decât cea a unui adult.

Siobhán Parkinson scrie cu precădere pentru copiii cu vârste de 10 - 12 ani.

„Miracolele Mirandei/ Miraculous Miranda” a fost lansată în 2016, de editura britanică Hodder Children’s Books, aceeaşi care a publicat seria „How to Train Your Dragon” şi care este membră a grupului editorial britanic Hachette UK. Cartea a fost republicată în 2019 de divizia de carte pentru copii Hachette Children’s. În limba română, Corint Junior a publicat „Miracolele Mirandei” la sfârşitul anului 2019.

Cartea spune povestea amuzantă şi emoţionantă a descoperirii făcute de Miranda Maguire: fantezia, scrisul şi literatura au puterea magică de a ne însănătoşi. O fetiţă cu multă personalitate, Miranda iubeşte cuvintele, ale căror sensuri le explică în felul ei, plin de imaginaţie. Pasiunea pentru scris, curiozitatea şi viziunea proaspătă asupra lumii, neîngrădită de păreri de-a gata, o transformă într-un personaj de o imensă candoare. Iar poveştile ei de pe tărâmul imaginar al insulei Mărinimie ajung să producă miracole în propria familie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.