Preşedintele american Donald Trump a apreciat marţi că verdictul "vinovat" în cazul fostului magnat de la Hollywood Harvey Weinstein învinuit de agresiune sexuală şi viol constituie "un mesaj foarte puternic", scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că din punctul de vedere al femeilor (...) este o mare victorie, asta transmite un mesaj foarte puternic", a declarat Trump în timpul unei conferinţe de presă de la New Delhi. 

El a subliniat că nu era un mare "fan" al lui Weinstein, insistând pe faptul că acesta era un apropiat al democraţilor. "Michelle Obama îl adora, Hillary Clinton îl adora", a spus el. 

"Era timpul pentru o dare de seamă", a spus Hillary Clinton. "Verdictul vorbeşte de la sine". 

Influentul producător de cinema independent a fost găsit vinovat luni de un tribunal newyorkez de agresiune sexuală şi de viol dar a evitat o condamnare pentru cele mai grave acuzaţii, una dintre ele fiind cea de "prădător sexual", un verdict aplaudat de mişcarea #MeToo şi de mai multe femei. 

În vârstă de 67 de ani, Weinstein a fost escortat la închisoare din Rikers Island în aşteptarea pedepsei, pe 11 martie. El riscă până la 29 de ani de închisoare. 

Juraţii s-au pronunţat pe baza mărturiilor a trei femei, aflate între cele peste 80 care l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sau agresiune sexuală.                

În final, l-au condamnat doar pentru două capete de acuzare mai puţin grave, agresiune sexuală a fostei asistente de producţie Mimi Haleyi, în 2006, şi de viol asupra tinerei actriţei Jessica Mann, în 2013. 

Ei l-au scăpat pe producător de acuzaţia de viol, cea mai gravă, legat de Jessica Mann, şi mai ales de circumstanţe agravante de comportament de "prădător". 

Este vorba despre prima recunoaştere a vinovăţiei în scandalul post-MeToo.

Condamnarea, în aprilie 2018, a actorului Bill Cosby rezulta din procesele iniţiate în 2015, înainte ca mişcarea anti-agresiune sexuală să înceapă în octombrie 2017. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.