Deputatul USR Emanuel Ungureanu spune că imobilul din Bucureşti unde sunt ţinute în carantină persoanele care vin din zone afectate de coronavirus nu este potrivită pentru acest lucru, deoarece se află într-o zonă aglomerată din Capitală, iar în imobilul respectiv sunt îngrijiţi şi pacienţi cu insuficienţă renală cronică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Pentru a nu crea panică, nu o să vă spun unde se află această locaţie, dar pot să fac un avertisment public la adresa DSP Bucureşti şi să avertizez Ministerul Sănătăţii că acea locaţie în niciun caz nu este potrivită pentru cuvântul izolare, pentru suspiciuni de coronavirus din două motive: locaţia este într-o zonă super aglomerată în apropierea unor blocuri şi a unui hipermarket, iar în acea clădire sunt îngrijiţi, de luni până sâmbătă, pacienţi cu insuficienţă renală cronică, care au sistemul imunitar deprimat şi care sunt într-un mare risc”, a declarat Emanuel Ungureanu, marţi, într-o conferinţă de presă.

El îi roagă pe cei de la DSP Bucureşti şi de la Ministerul Sănătăţii să schimbe acea clădire. 

“De aceea, îi rog public pe cei de la DSP Bucureşti şi pe cei responsabili din Ministerul Sănătăţii, care au ales această locaţie, să o schimb urgent pentru că, din punctul meu de vedere, nu respectă rigorile a ceea ce înseamnă izolare într-un caz de carantină şi putem să ne referim la coronavirus ca la o gripă care poate să aducă complicaţii letale mai ales pentru pacienţii cu boli cronice şi pentru cei care sunt în vârstă”, a mai spus deputatul USR.

El afirmă că a primit o sesizare de la un pacient care şi-a dat seama că în acea clădire unde îşi face tratamentul sunt aduse în carantină persoanele suspectate de coronavirus.

“Pacientul respectiv pretinde că s-a intersectat în cursul zilelor în care el mergea la dializă acolo cu acei pacienţi care ieşeau din clădire şi mergeau să îşi cumpere de la hipermarket diferite bunuri”, a mai precizat Emanuel Ungureanu.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, că a identificat şi pus la dispoziţia autorităţilor o clădire cu o sută de locuri pentru carantină, în prezent fiind şase persoane în ea.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.