Procuratura din Milano suspectează că există persoane care fac speculă cu măşti şi dezinfectanţi şi le vând la suprapreţ pe internet, profitând de situaţia actuală care, în unele cazuri, s-a transformat în panică, cauzată de răspândirea Covid-19 în nordul ţării, scrie Corriere della Sera.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii au deschis o anchetă care a fost încredinţată procurorilor adjuncţi Tiziana Siciliano şi Eugenio Fusco care suspectează, pentru moment, "speculă", infracţiune care prevede închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi amendă de la 516 la 25.822 de euro.

Un pachet de 50 de bucăţi, de exemplu, cu măşti chirurgicale cu trei straturi, care în mod normal se vinde cu circa 8 euro, a ajuns pe eBay la preţul de 69 de euro, având specificat mesajul "Coronavirus 2019" şi "Răceală".  

Potrivit Corriere della Sera, Poliţia locală va investiga magazinele şi ar putea confisca marfa dacă se dovedeşte că aceste produse de care ar trebui să beneficieze populaţia au fost stocate în vederea speculei. 

Şi în România au apărut în mediul online anunţuri cu măşti chirurgicale care se vând la suprapreţ. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.