Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că nu are niciun dubiu cu privire la faptul că în România vor exista cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, catalogând riscul de extindere a virusului în ţara noastră drept unul "aproape total”. El susţine că "nu trebuie creată panică, dar trebuie spus adevărul”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Riscul este aproape total, vom avea aceste îmbolnăviri în România, problema este la ce dimensiuni. Obligaţia mea, ca stat, este să protejez cât mai mulţi cetăţeni cu putinţă. (...) Că vom avea boala, nu există dubii. (...) Este clar că suntem nepregătiţi şi este o situaţie de urgenţă”, a afirmat Traian Băsescu, luni seară, la Realitatea Plus.

El a precizat că nu crede în comitetele interministeriale "pentru că nefiind pregătiţi nu au ce face decât să spună vorbe”.

"Românii trebuie să se apere singuri de data asta”, a spus Băsescu.

El a mai spus că dacă ar fi şef al statului ar pregăti în fiecare judeţ spaţii în una sau două şcoli ca locuri în care să fie introduşi în carantină cei care ajung în România din zonele infectate. Băsescu a explicat că este nevoie de clădiri "curate” în care să fie cazaţi cei care vin afara ţării, din zonele cu risc de contractare a virusului.

Băsescu a afirmat că nu trebuie creată panică, dar trebuie spus adevărul.

Fostul şef al statului susţine că ar fi trebuit convocat de urgenţă Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru a lua măsurile necesare.

El a afirmt că este nevoie de "restricţii majore” pentru diminuarea "la maxim a impactului acestui virus în România”.

"Carantina este un act de agresiune controlată a statului asupra cetăţenilor, dar în favoarea cetăţenilor. Nu este o agresiune cu rea voinţă, este o restricţie impusă pentru binele lor”, a mai spus Băsescu, explicând că a trăit momente de carantină atunci când era comandant de navă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.