Temerile legate de răspândirea coronavirusului vor determina românii să se orienteze către vacanţele în România pentru primăvara şi vara acestui an, conform estimărilor portalului de rezervări hoteliere Travelminit.ro, care estimează o creştere cuprinsă între 25% şi 35% a numărului de rezervări înregistrate pentru primăvara aceasta, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut precum şi creşterea preţului sejururilor în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primele luni ale anului sunt decisive pentru planurile de vacanţă ale românilor, cei mai mulţi profitând de promoţiile de tip Early Booking pentru a-şi rezerva vacanţele de vară încă din lunile ianuarie şi februarie. Având în vedere incidenţa cazurilor de Coronavirus în Europa, specialiştii platformei Travelminit.ro se aşteaptă la o creştere cuprinsă între 25% şi 35% a numărului de rezervări înregistrate pentru primăvara aceasta, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut precum şi creşterea preţului sejururilor în România”, arată Travelminit.ro într-un comunicat.

Reprezentanţii companiei estmează o creştere cu 20% a numărului rezervărilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

“Perioadele de incertitudine din afara graniţelor ţării au atras mereu o creştere a turismului intern iar situaţia coronavirusului are un efect similar. Oamenii se simt în siguranţă acasă, nu îşi mai doresc să călătorească în afara ţării, să ajungă în aeroporturi laolaltă cu oameni din toata lumea astfel că se reorientează asupra vacanţelor în România unde pot ajunge cu maşina personală. Deja înregistrăm o creştere cu 10% a numărului apelurilor telefonice la call center-ul nostru şi o creştere cu 20% a numărului rezervărilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În perioada următoare ne aşteptăm ca numărul rezervărilor să crească şi mai mult”, a declarat Timea Ambrus, operations manager Travelminit.ro.

Creşterea cererilor pentru cazările în România vine pe fondul unei presiuni deja existente pe turismul intern, indusă în mare parte prin voucherele de vacanta.

”Travelminit.ro şi-a dublat numărul de rezervări în anul 2019 comparativ cu 2018, iar tendinţa de creştere se menţine şi pentru 2020. Rezultatul unei cereri crescute pentru cazarea în România va avea drept efect creşterea preţului sejururilor în România cu 10% pana la 15% pentru primăvara aceasta. Mai mult, specialiştii Travelminit.ro estimează că vor fi perioade în care gradul de ocupare al hotelurilor din regiunile turistice va depăşi 90%”, adaugă reprezentanţii companiei.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din Romania, iar oferta sa conţine 4.000 de proprietăţi din Romania, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării. Platforma a inregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.