Prefectura Satu Mare a anunţat, luni, că, în ultimele 24 de ore, 6.000 de persoane au intrat în ţară prin Vama Petea, iar 335 veneau din nordul Italiei. 32 sunt din judeţul Satu Mare, iar restul, în principal, din judeţele Maramureş, Suceava şi Iaşi, dar şi din Republica Moldova. Nicio persoană nu a prezentat simptome de infectare virală, dar li s-a recomandat izolare pentru o perioadă de cel puţin 14 zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere situaţia cazurilor de îmbolnăvire din Italia au fost identificate şi stabilite spaţii în care să poată fi asigurată, la nevoie, instituirea carantinei pentru persoanele care se întorc în ţară din zonele afectate de Coronavirus, în cazul în care situaţia epidemiologică o va impune. Un astfel de spaţiu identificat este pavilionul din incinta Taberelor şcolare din municipiul Satu Mare, iar celelalte sunt spaţii disponibile din sistemul medical din judeţ. În prezent, în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare există o cameră de izolare cu două paturi”, a transmis, luni, Prefectura Satu Mare.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, prin punctul de trecere a frontierei Petea, din totalul de 6.000 intrări în ţară, 335 de persoane au revenit din nordul Italiei, zonă aflată în carantină sanitară.

”Niciuna nu a prezentat simptome de infectare virală şi li s-a recomandat izolare voluntară pentru o perioadă de cel puţin  14 zile. Dintre cele 335 persoane, 32 sunt din judeţul Satu Mare, iar restul, în principal din judeţele Maramureş, Suceava şi Iaşi, dar şi din Republica Moldova”, a mai transmis Prefectura Satu Mare.

Sursa citată a prcizat că s-au luat măsuri de siguranţă începând cu data de 15  februarie.

”Astfel, în cele trei puncte de trecere a frontierei de la Petea, Urziceni şi Halmeu se află personal medical şi cameră specială în caz de nevoie. Fiecare persoană care vine dintr-o zonă de carantină este verificată, completează un chestionar şi i se recomandă să stea 14 zile în carantină la domiciliu”, a mai transmis Prefectura Satu Mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.