Preşedintele american Donald Trump solicită o investigaţie cu privire la posibila scurgere de informaţii clasificate referitoare la implicarea Rusiei în campania prezidenţială de anul acesta din SUA, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a cerut duminică anchetarea cazului - apariţia mai multor informaţii de la serviciile secrete prezentate într-un briefieng pentru legislatori - şi a spus că îl bănuieşte de asta pe un lider democrat, Adam Schiff.

Schiff a fost procurorul principal în procesul pentru destituirea lui Trump din Senatul american.

Preşedintele a vorbit cu reporterii când a plecat de la Casa Albă spre India. Trump a spus că nu a fost informat de serviciile de informaţii că Rusia avea ca scop sprijinirea campaniei democratului Bernie Sanders. El este de părere că scurgerea de informaţii a avut menirea de a-i dăuna lui Sanders.

O sursă din Congresul american a declarat vineri pentru Reuters că oficiali ai serviciilor le-au spus legislatorilor că Rusia, aparent, este angajată în campanii de dezinformare şi propagandă pentru a-i ajuta atât pe Sanders, candidat pentru a fi desemnat reprezentantul democraţilor în alegerile prezidenţiale din SUA, cât şi pe republicanul Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.