Aproximativ 50 de elevi de la Liceul de Arte "Regina Maria" din Alba Iulia care au fost în excursie cu autocarul la Veneţia vor ajunge, duminică seară, înapoi acasă, mai repede cu câteva zile, întrucât în regiunea respectivă s-au semnalat mai multe cazuri de infectare cu coronavirus. Premierul Ludovic Orban spune că cei 50 de copii din Alba nu vor intra în carantină deoarece nu sosesc dintr-o zonă unde există focar de coronavirus, ci vor fi sta izolaţi acasă timp de două săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Orban spune că elevii din Alba care vin din Italia nu vor sta în carantină, ci vor fi izolaţi la domiciliu

Deputatul PNL Alba Florin Roman precizează că un grup de elevi de la Liceul de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia se întoarce astăzi de la Veneţia, Italia, spunând că în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul 24.00, a fost alertat de către preşedintele Consiliului Judeţean Alba şi de părinţi, solicitându-i-se ajutorul pentru întoarcerea de urgenţă a copiilor acasă.

"Am luat legătura urgent cu miniştrii de externe şi educaţie, cu secretarul de stat de la ministerul sănătăţii, cu Inspectorul general Cornel Sandu şi s-a decis, peste voinţa firmei organizatoare a excursiei, astăzi dimineaţa la ora 6, întoarcerea copiilor in România, de urgenţă; ministrul Monica Anisie a facilitat aşteptarea copiilor din Alba la frontiera, pentru prima evaluare, iar în această seară vor ajunge acasă la Alba Iulia", a explicat Roman.

El spune că "deocamdată nu este niciun motiv serios de panică, întrucât starea elevilor este bună şi nu au apărut simptome medicale febrile".

"Întrucât regiunea Veneto este introdusă de sâmbătă noaptea în “lista scurta”, copiii urmează să fie introduşi în carantină timp de 14 zile, urmând să fie evaluaţi la intrarea şi ieşirea din carantină. Îi asigur pe părinţi şi pe cetăţeni că deocamdată nu sunt motive de panică şi că autorităţile medicale sunt pregătite sa respecte toate procedurile. Doamne ajuta!", adaugă Florin Roman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.