Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunţat că incendiul din terminalul Plecări al Aeroportului Henri Coandă a fost sesizat de centrala de incendiu la ora 6.46. În două minute, pompierii aeroportului au intervenit cu 30 de stingătoare cu praf de 6 litri şi 6 stingătoare de 50 litri, iar după alte două minute s-a început evacuarea pasagerilor din zona inundată de fum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul zilei de azi, 23 februarie, la ora 6:46, la centrala de incendiu a Aeroportului Internaţional Henri Coandă, s-a înregistrat producerea unui incendiu în zona restaurantelor din parterul zonei de îmbarcare a pasagerilor. La ora 6:48, la locul incendiului au ajuns pompierii aeroportului, care au constatat degajare de fum de la hota de evacuare a aerului viciat a unuia dintre restaurante şi au intervenit imediat cu 30 de stingătoare cu praf de 6 litri şi 6 stingătoare de 50 litri”, a precizat, duminică CNAB, printr-un comunicat de presă. 

La momentul incidentului, în zona de îmbarcare erau 2.300 pasageri. Au fost evacuaţi din zona food court circa 590.

”După alte două minute, personalul aeroportului a dirijat pasagerii către o altă zonă a terminalului, apropiată, până la stingerea definitivă a incendiului, care, deşi s-a dovedit a fi unul minor, a produs o cantitate semnificativă de fum. A fost anunţat totodată ISU, care a intervenit în timp util, activitatea în zonă fiind reluată la ora 7:44, cu excepţia restaurantului unde s-a produs incendiul”, mai precizează compania.

Incendiul a fost lichidat imediat după ora 7.30, după ce au intervenit atât pompierii aeroportului cât şi cei de la ISUBIF.

”Menţionăm că nu s-au înregistrat persoane cu probleme medicale ca urmare a acestui incendiu, iar traficul aerian pe aeroport nu a fost afectat - nicio cursă aeriană nu a înregistrat întârzieri”, mai spun reprezentanţii companiei.

Potrivit acestora, nu au existat curse întârziate, nici la plecări nici la sosiri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.