Liderul filialei municipale a PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, acuză Primăria Iaşi că ascunde realitatea privind poluarea din municipiu, denaturând în mod intenţionat cifrele indicate de staţiile de măsurare a calităţii aerului existente în oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea afirmă, pe Facebook, că şefii Primăriei ieşene au gândit o modalitate de denaturare a cifrelor privind calitatea aerului din Iaşi, astfel încât oamenii să nu mai afle realitatea.

"Sunt cinci staţii de măsurare a calităţii aerului pe raza municipiului. Într-un an ar trebui să avem maxim 35 de depăşiri la valorile de pulberi în suspensie PM10 înregistrate de aceste aparate. În 2018 am avut 270 de depăşiri, iar anul trecut Iaşiul a înregistrat chipurile o scădere. Însă poluarea nu a scăzut în municipiu, este o iluzie. Cei din Primărie au gândit doar o modalitate de a denatura cifrele reale“, afirmă liberalul Marius Bodea.

El a dat ca exemplu staţia de măsurare amplasată în zona Podu de Piatră din municipiu, unde Primăria a instalat o barieră verde în jurul staţiei, astfel încât aerul să fie filtrat şi să nu mai ajungă la senzorii de măsurare.

“De asemenea, vedem o grijă suspectă de a se spăla zi de zi strada în acea zonă, dar şi trotuarul, lucru care nu se întâmplă şi în restul oraşului. Combaterea poluării în oraş nu se face cu ascunderea prafului sub preş, ci cu măsuri ferme“, susţine deputatul PNL Marius Bodea.

El enumeră ca posibile soluţii "înverzirea" oraşului, stoparea oricăror tăieri de arbori şi scoaterea traficului greu din municipiu.

"Este necesară o schimbare majoră la Primăria Iaşi, pentru că acest gen de eludare a realităţii, prin cârpeli şi prin acoperirea staţiei de măsurare cu gard viu, nu rezolvă problema. Arată doar nepricepere şi inconştienţă“, mai adaugă liberalul ieşean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.