Autorităţile israeliene au anunţat, vineri, că au înregistrat primul caz de infectare cu noul coronavirus: o pasageră repatriată în această săptămână, după ce a fost în carantină pe nava de croazieră Diamond Princess, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Unul dintre pasagerii care au revenit în ţară după ce s-au aflat pe pachebotul Diamond Princess, în Japonia, a fost testat pozitiv după testele făcute la laboratorul central al Ministerului Sănătăţii”, au precizat autorităţile israeliene, menţionând că ceilalţi pasageri israelieni care s-au aflat pe navă şi au revenit în ţară nu au fost infectaţi.

Unsprezece dintre cei 15 israelieni aflaţi în carantină pe nava Diamond Princess au revenit vineri în Israel. Cei 11 au fost supuşi testelor pentru depistarea coronavirusului, iar dintre ei o femeie a fost diagnosticată cu noul coronavirus. Toţi cei 11 israelieni au fost plasaţi în carantină pentru 14 zile la spitalul Sheba din Tel Hashomer. Alţi patru israelieni care s-au aflat la bordul Diamond Princess sunt în continuare în Japonia.

Times of Israel notează că israelienii care au revenit vineri în ţară au fost supuşi testelor pentru depistarea coronavirusului şi în Japonia, înainte de plecare, iar atunci toate testele au fost negative.             

Şi alte persoane din diverse ţări au fost testate negativ în Japonia, însă ulterior s-a descoperit că erau infectate, adaugă Times of Israel.

La începutul lunii, premierul Benjamin Netanyahu spunea că pătrunderea coronavirusului în Israel este inevitabilă şi a făcut un apel la autorităţile medicale să muncească pentru producerea unui vaccin.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.