Agenţia de apărare resposabilă de securitatea comunicaţiilor Casei Albe a anunţat joi că datele referitoare la numărul de asigurare socială şi alte date personale din reţeaua sa ar putea să fi fost compromise, potrivit unei scrisori trimise persoanelor care ar fi putut să fi fost afectate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scrisoarea, datată 11 februarie 2020, afirmă că în perioada mai-iulie 2019 datele personale ar fi putut să fi fost compromise ”într-o breşă a datelor” unui sistem găzduit de Defense Information Systems Agency.

Agenţia oferă suport pentru comunicaţii directe şi IT preşedintelui Donald Trump, vicepreşedintelui Mike Pence, angajaţilor acestora şi Serviciilor Secrete ale Statelor Unite, potrivit site-ului instituţiei.

Tototdată, agenţia oferă servicii de suport direct preşedintelui Statului Major Comun şi altor membri de rang înalt ai forţelor armate, iar birourile sale din teren oferă suport comandanţilor militari americani în străinătate.

Casa Albă nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii. Scrisoarea oferă puţine detalii. De exemplu, scrisoarea nu precizează ce parte a reţelei DISA a fost compromisă şi nici nu indentifică persoanele care ar avea datele compromise.

Termenul de încălcare a securităţii datelor poate avea multe sensuri, de la penetrarea reţelei de către hackeri la expunerea pe internet a unui server considerat sigur.

Scrisoarea agenţiei afirmă că nu are dovezi că datele personale ar fi fost utilizate în mod ilegal, dar că i s-a cerut să îi anunţe pe cei ale căror date ar fi putut fi furate.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a spus că persoanelor posibil afectate li s-au oferit ”informaţii despre măsurile care pot fi luate pente a atenua posibilul impact negativ” al breşei de securitate, precum şi monitorizarea gratuită a situaţiei lor financiară.

DISA, cu sediul central în Fort Meade, Maryland, are ca angajaţi circa 8.000 de militari şi civili.

Purtătorul de cuvânt nu a spus câţi oameni ar fi putut fi afectaţi de breşa de securitate, afirmând doar că DISA a investigat incidentul ”şi a luat măsurile corespunzătoare pentru asigurarea reţelei”.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.