Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi seară, că numirea şefilor Parchetului General, DNA şi DIICOT s-a făcut după un proces de selecţie la care au participat mulţi candidaţi, evaluaţi obiectiv pe baza carierei şi a proiectelor depuse. Orban consideră că decizia preşedinteui de a semna decretele de numire este ”cât se poate de corectă şi de normală” şi s-a arătat convins că persoanele numite vor creşte performanţa instituţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Candidaţii care au fost numiţi sunt rezultatul unei evaluări foarte serioase, au existat practic mulţi candidaţi care au intrat în cursă. Ministerul Justiţiei a efectuat procedura de evaluare în mod obiectiv, pe baza carierei şi a proiectului pe care l-a prezentat fiecare candidat. Candidaţii, din punctul meu de vedere, îndeplinesc exigenţele necesare pentru a ocupa funcţiile de conducere pentru care şi-au depus candidatura şi decizia preşedintelui este o decizie cât se poate de corectă şi de normală”, a declarat, joi seară, Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, trebuia să existe conduceri stabile la aceste instituţii, după lungi perioade de interimat.

”Era necesară efectuarea numirilor şi am încredere că noii conducători ai parchetelor vor creşte performanţa acestor instituţii şi vor asigura buna funcţionare a acestor instituţii în condiţiile legii”, a mai spus Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele pentru numirea şefilor Parchetului General, DNA şi DIICOT, în condiţiile în care candidaţii nominalizaţi la PG şi la DIICOT aveau avizul negativ al CSM. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, referindu-se la numirile la conducerile Parchetului General şi DIICOT, în pofida avizului negativ al CSM, că propunerile ministrului Justiţiei i s-au părut corecte, în timp ce avizul CSM i s-a părut parţial superficial, precizând însă că a ţinut cont de acesta.

Vicepreşedintele USR Stelian Ion afirmă că numirile în funcţiile de procurori şefi făcute de şeful statului "încalcă în mod flagrant recomandările Comisiei Europene din cadrul MCV şi reprezintă o gravă greşeală".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.