Coreea de Sud a înregistrat primul deces cauzat de coronavirus, un bărbat în vârstă de 63 de ani, al cărui nume nu a fost dat publicităţii, relatează AFP şi BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul a murit la un spital din Cheongdo. El se număra printre 15 persoane din spital testate pozitiv cu coronavirus.

În Coreea de Sud numărul total al cazurilor de persoane infectate cu coronavirus este 104, dintre acestea aproape 50 fiind înregistrate la Daegu.

O femeie în vârstă de 61 de ani, membră a sectei creştine “Biserica Shincheonji a lui Iisus”, este suspectată că a infectat aproximativ 40 de persoane participând la ceremonii religioase, deşi era bolnavă. După ce a avut febră la 10 februarie, femeia a refuzat de două ori să se supună unui test pentru depistarea coronavirusului, spunând că nu a fost plecată recent în străinătate. Ea a participat apoi la cel puţin patru ceremonii religioase în cadrul sectei, înainte să fie diagnosticată cu coronavirus. Autorităţile din Daegu au anunţat că este posibil ca la ceremoniile la care a fost prezentă femeia să fi participat 1.001 membri ai sectei.

Biserica Shincheonji şi-a închis toate structurile din Coreea de Sud, precizând, într-un comunicat, că este “dezolată” de faptul că unul dintre membrii săi, “considerând că suferă de o răceală, pentru că nu a fost în stărinătate, a infectat numeroase persoane” din biserică, provocând îngrijorare în comunitatea locală.

Comandantul bazei militare americane de la Daegu le-a cerut militarilor cate au participat la ceremoniile religioase să rămână în carantină.

Din precauţie, serviciile de urgenţă a patru spitale din oraş au fost închise şi primarul Kwon Young-jin le-a cerut localnicilor să nu îşi părăsească locuinţele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.