Prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez a acceptat să aibă o întâlnire cu preşedintele separatist catalan Quim Torra pe 26 februarie, pentru a pune bazele mesei de dialog, anunţă TVE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Torra, care i-a transmis lui Sánchez o scrisoare în care solicita un „mediator internaţional” pentru dialog, a propus cinci date de întâlnire după ce a refuzat propunerea Guvernului - 24 februarie.

Sánchez a răspuns scrisorii că Guvernul spaniol „are dorinţa sinceră de a dialoga şi de a se pune de acord” şi că vrea să „reia discuţiile”.

În scrisoare, Torra a explicat că nu se putea întâlni cu prim-ministrul luni, 24 februarie, din motive personale, şi a oferit cinci date alternative: 21, 23 , 26, 27 şi 28 februarie.

El a punctat şi faptul că propunerea unei date de întâlnire făcută prin intermediul presei, fără a fi stabilită iniţial de cele două părţi, „nu este o manieră de a demonstra dorinţa unui dialog onest şi fructuos”.

Torra vrea să discute cu Sánchez pe două principale teme: rezolvarea conflictului politic - recunoaşterea şi exercitarea dreptului de autodeterminare al Cataloniei şi stoparea represaliilor; condiţiile favorabile pentru negociere - calendar de lucru, mediator internaţional şi identificarea tuturor părţilor în conflict, inclusiv deţinuţii şi exilaţii.

Cel mai recent Torra şi Sánchez s-au întâlnit pe 6 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.