Transportatorul naţional de gaze Transgaz a raportat un profit net de 349,47 milioane lei aferent anului trecut, mai mic cu 29,5% comparativ cu profitul net aferent anului 2018, când s-a ridicat la 495,67 milioane lei, potrivit rezultatelor financiare preliminare transmise, joi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, compania a raportat venituri din exploatare înainte de echilibrare şi de activitatea de construcţii conform cu IFRIC12 în valoare de 1,575 miliarde lei, în scădere de la 1,608 miliarde lei în 2018.

De asemenea, datoriile totale s-au ridicat la finalul anului trecut la 1,929 miliarde lei, faţă de 1,283 miliarde lei la finalul anului 2018.

Compania are o capitalizare de 4 miliarde de lei.

Transgaz este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) al gazelor naturale care asigură îndeplinirea în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate a strategiei naţionale privind transportul intern şi internaţional al gazelor naturale, dispecerizarea acestora, precum şi cercetarea şi proiectarea în domeniu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.