Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a întrebat, la audierile de marţi, ce ambasade ar trebui să viziteze guvernanţii ca să fie mulţumită şi opoziţia, precizând că probabil ar trebui să îşi ceară scuze că sunt relaţii bune cu ambasadele statelor membre ale Uniunii Europene şi a SUA. El a precizat că în cadrul acestor întâlniri nu se cere nimic, ci se oferă suport, expertiză şi fonduri financiare de pregătire a procurorilor. Cătălin Predoiu a primit aviz negativ după audierile din comisii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cătălin Predoiu a fost întrebat, la audierile în faţa comisiilor parlamentare, câte întâlniri a avut cu ambasadorul SUA. 
 
"Întâlnirile nu au fost deloc individuale, au fost în prezenţa unei delegaţii şi de o parte şi de alta, au avut loc două la Ministerul Justiţiei, una la Ambasadă, la Ministerul Justiţiei de fiecare dată am discutat despre pregătirea profesională a magistraţilor, pe scurt ni s-a oferit sprijin pentru orice tip de pregătire profesională a procurorilor în materie de combatere a corupţiei şi traficului de persoane. Iar la Ambasadă nu a fost practic o întâlnire, am lansat împreună un astfel de program pilot de pregătire a unor experţi în citirea şi decodarea declaraţiilor martorilor, corelarea lor, cu experţi americani”, a explicat Predoiu.
 
El s-a întrebat ce ambasade ar trebui să viziteze pentru a fi mulţumită şi opoziţia. 
 
"Există şi această tendinţă de a considera că probabil trebuie să ne cerem scuze că avem bune relaţii cu ambasadele statelor membre ale Uniunii Europene şi a SUA. Aproape că trebuie să ne cerem scuze, când la urma urmei în aceste discuţii nu ni se cere nimic, ni se oferă aproape tot: suport, expertiză, fonduri financiare de pregătire. Care este problema şi de ce vă supără că într-o bună zi experţii români o să fie mult mai eficienţi în combaterea infracţiunii? Nu vreau să întreb altfel. Ce ambasade ar trebui să vizităm ca să fie mulţumită şi opoziţia?”, a mai afirmat Cătălin Predoiu.
 
Predoiu a primit aviz negativ după audieri, fiind înregistrate 26 de voturi "pentru", 37 "împotrivă" şi 10 abţineri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.