Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, spune că grupurile organizate de infractori s-au dotat cu tehnică, de la aparatură de bruiaj, drone şi microfoane, precizând că în ultimii ani crima organizată s-a modernizat mai mult decât parchetele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Predoiu a spus că Legislativul şi Executivul trebuie să se concentreze şi pe logistică şi pe pregătirea profesională a magistraţilor. 
 
"În ultimii ani Legislativul şi Executivul s-au concentrat pe legile justiţiei şi codurile penale. Desigur, acestea trebuie aduse la zi, însă cred că cel puţin în egală măsură trebuie să ne concentrăm pe logistică şi pe pregătirea profesională a magistraţilor şi grefierilor. Schemele de personal din justiţie sunt incomplet acoperite, avem instanţe şi parchete care lucrează în condiţii imobiliare precare, dotările tehnice de la birotică la mijloace tehnice de anchetă lipsesc. Bugetul de investiţii al ministerului a acoperit la această oră în proporţie de 21 la sută pe 2020. Desigur vor urma rectificări bugetare, sunt în legătură cu ministrul Finanţelor. Schema de personal a Ministerului Public include aproximativ 800 de posturi vacante, la instanţe avem aproximativ 600 de posturi vacante, pensionările s-au înmulţit, mai ales în contextul polemicilor politice privind pensiile de serviciu”, a declarat Predoiu.
 
El a menţionat că în ultimii ani crima organizată s-a modernizat mai mult decât parchetele. 
 
"Vă informez documentat pe baza discuţiilor cu Ministerul Public că grupurile organizate de infractori se dotează cu tehnică, de la aparatură de bruiaj, la drone şi microfoane ambientale pentru a preveni şi paraliza acţiunile echipelor de anchetă, ceea ce este foarte grav. În ultimii ani, crima organizată s-a modernizat mai mult decât parchetele. E un fapt şi în acest context cred că devine legitimă întrebarea ce fel de stat vrem să fim? Se lucrează pe o strategie de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020 din care s-au realizat aproximativ 16 la sută din măsuri. Din 153 de măsuri prevăzute în strategie, 24 sunt aplicate, restul nerealizate sau neiniţiate”, a mai afirmat Predoiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.