Miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană au adăugat Panama, Insulele Seychelles, Cayman şi Palau pe „lista neagră” a paradisurilor fiscale, potrivit unui document lansat marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lista, care a fost iniţiată în 2017, după dezvăluirile privind evaziunile şi schemele fiscale, include acum 12 jurisdicţii. 

Celalte sunt: Fiji, Oman, Samoa, Trinidad şiTobago, Vanuatu şi trei teritorii americane, Samoa, Guam şi Insulele Virgine.

Aceste teritorii aflate pe „lista neagră” ar putea risca pierderea fondurilor europene şi o verificare mai mare privind tranzacţiile financiare.

Turcia nu a reuşit să efectueze transferuri automate a informaţiilor fiscale cu statele UE, însă a primit mai mult timp din partea Uniunii pentru a-şi îndeplini angajamentele, deoarece a adoptat schimbări legislative care permit împărtăşirea de date. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.