Donatorii internaţionali s-au angajat luni să acorde Albaniei 1,15 miliarde de dolari drept ajutor pentru reconstrucţia după un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade care s-a produs în statul balcanic în noiembrie anul trecut, în urma căruia 51 de persoane şi-au pierdut viaţa, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este fenomenal şi ne va acoperi integral nevoile”, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la sfârşitul conferinţei donatorilor găzduită de Comisie. UE s-a angajat să contribuie cu 400 de milioane de euro din totalul de 1,15 miliarde de euro, a spus von der Leyen.

Un studiu realizat de Albania şi agenţii internaţionale a arătat pe 5 februarie că ţara are nevoie de 1,08 miliarde de euro pentru reconstrucţia imobilelor a circa 17.000 de oameni rămaşi fără locuinţe şi pentru susţinerea turismului, agriculturii şi redresării afacerilor.

”Ceea ce am văzut astăzi depăşeşte cu mult imaginaţia şi aşteptările. Ceea ce am văzut este incredibil de emoţionant şi de uimitor. Este magic”, a declarat premierul albanez Edi Rama într-o conferinţă de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.