Europarlamentarul Siegfried Mureşan afirmă că declanşarea procedurii de deficit excesiv împotriva României este consecinţa "anilor de risipă şi de politică fiscală iresponsabilă ale guvernelor PSD". "România va avea nevoie de mulţi ani de guvernare serioasă şi responsabilă pentru a repara dezastrul lăsat de PSD. Trebuie să nu mai punem niciodată discotecari în funcţia de miniştri ai Finanţelor şi servitori de infractori în funcţia de prim-ministru al României", susţine el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Siegfried Mureşan (PPE / PNL), vicepreşedintele Grupului PPE din Parlamentul European responsabil pentru buget, afirmă că raportul Comisiei Europene, publicat ca prima etapă în declanşarea procedurii de deficit excesiv faţă de România, este "consecinţa anilor de risipă şi de politică fiscală iresponsabilă ale guvernelor PSD".

"Timp de 3 ani, cele 3 guverne ale PSD au ignorat toate avertismentele Comisiei Europene şi ale Consiliului de Miniştri al Uniunii Europene cu privire la deficitul României, au continuat să îndatoreze ţara noastră, au continuat să cheltuiască banii românilor", spune el.

Mureşan menţionează că, încă din 2017, Comisia Europeană a atras atenţia Guvernului României cu privire la politicile economice care duc la risipa banului public şi la creşterea excesivă a deficitului, însă Guvernul PSD de la acea vreme a ignorat recomandările Comisiei şi a continuat să se împrumute în numele românilor. De atunci, Comisia Europeană şi Consiliul UE au transmis în fiecare an câte două recomandări României cu privire la reducerea deficitului, şi aceste recomandări fiind ignorate de guvernele PSD.

"În toată această perioadă am avertizat public de fiecare dată guvernele PSD că, dacă ignoră regulile europene şi nu corectează deficitul în creştere, Comisia Europeană şi Consiliul UE se vor vedea nevoite să declanşeze procedura de deficit excesiv pentru ţara noastră. Am spus foarte clar că, dacă nu va reduce deficitul, Guvernul PSD va genera instabilitate economică, acest lucru va duce la credite mai scumpe pentru România şi la pierderea încrederii în faţa partenerilor internaţionali. România va avea nevoie de mulţi ani de guvernare serioasă şi responsabilă pentru a repara dezastrul lăsat de PSD. Trebuie să nu mai punem niciodată discotecari în funcţia de miniştri ai Finanţelor şi servitori de infractori în funcţia de prim-ministru al României", susţine Mureşan.

Comisia Europeană (CE) a anunţat că a adoptat un raport privind România, care analizează în ce măsură ţara respectă criteriul deficitului bugetar prevăzut de tratat. Deschiderea unei proceduri de deficit excesiv este justificată, potrivit raportului.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.