Statele Unite sunt ”foarte îngrijorate” de posibilul impact al epidemiei coronavirusului covid-19 în Coreea de Nord şi sunt dispuse să faciliteze eforturi ale unor organizaţii americane şi internaţionale în lupta împotriva răspândirii virusului în această ţară izolată, a anunţat Departamentul de Stat american, relatează Reuters

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Susţinem şi încurajăm ferm activitatea organizaţiilor umanitare americane şi internaţionale şi unor organizaţii sanitare de contracarare şi oprire a propagării coronaviruslui în Coreea de Nord”, a anunţat joi o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, după ce Crucea Roşie a îndemnat la o derogare de la sancţiuni impuse Coreei de Nord în vederea împiedicării izbucnirii epidemiei în această ţară.

”Statele Unite sunt pregătite să faciliteze rapid aprobarea ajutorului acestor organizaţii”, a anunţat într-un comunicat Morgan Ortagus.

Federaţia Internaţională a Crucii Roşii (FICR) a anunţat anterior că există o nevoie urgentă de material de protecţie şi de depistare, în anticiparea unei posibile epidemii a coronavirusului în Coreea de Nord, care se învechinează cu China continentală, unde epidemia a izbucnit în decembrie.

Niciun caz de contaminare nu a fost confirmat, pentru moment, în Coreea de Nord, care a luat măsuri de izolare a unor persoane ce prezintă simptome cunoscute ale virusului şi a suspendat legăturile aeriene şi feroviare cu ţările vecine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.