Termenul limită pentru data alegerilor anticipate este 28 iunie, a anunţat vicepremierul Raluca Turcan, care a precizat că un calendar realist pentru acestea ar fi între 14 mai şi 28 iunie. Turcan a spus că alegerile anticipate pot avea loc deodată cu cele locale sau la diferenţă de o zi sau o săptămână.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Pe Constituţie, în momentul de faţă, termenul limită până la care se pot suprapune alegerile anticipate cu cele locale este 28 iunie, pentru că în 28 iunie ieşim din cadrul de existenţă a mandatului aleşilor locali. Data se stabileşte prin hotărâre de Guvern şi după aceea, în funcţie de calendarul care iese din Parlament”, a declarat Raluca Turcan, la Digi24.
 
Turcan a spus că îşi doreşte o prezenţă mare la vot.
 
”Vă asigur că noi dorim o prezenţă mare la vot, dorim o reprezentare bună la vot, nu fugim de votul românilor, deci vom găsi acea dată şi vom alege acea dată încât să permitem românilor să voteze în număr cât mai mare. Între 14 mai şi 28 iunie este un calendar în care vom găsi cea mai bună dată pentru alegeri”, a mai spus Raluca Turcan.
 
Întrebată dacă este posibil ca alegerile anticipate să aibă loc în aceeaşi zi cu cele locale, Turcan a spus că orice variantă este posibilă.
 
"Este posibilă orice variantă. Este posibil legal şi să ai votul în aceeaşi zi, este posibil să ai votul la o diferenţă de o zi, maxim de o săptămână. Vom vedea foarte mult ce rezultă din Parlament şi care sunt opţiunile care ne mai rămân, după toată această procedură pe care eu sper că PSD nu o va bloca în Parlament. Există acest risc. Evident că avem şi planul B, dar PSD este responsabil de îndeplinirea sau nu a unui proiect pe care România îl aşteaptă”, a mai spus vicepremierul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.