Un şef al unei întreprinderi din sudul Germaniei a fost arestat după ce a expediat material militar în valoare de câteva milioane de dolari în Rusia, în pofida sancţiunilor europene, a anunţat joi justiţia germană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest german, arestat marţi, a fost identificat drept Alexander S. şi este acuzat de încălcarea legii comerţului extern şi plăţilor în şapte rânduri, ”în contul serviciilor secrete ale unei puteri străine”, precizează într-un comunicat parchetul federal de la Karlsruhe.

O serie de percheziţii au avut loc miercuri la domiciliul său, la Augsburg, dar şi în sedii comerciale din Bavaria, Saxomia şi de la Berlin.

Bărbatul ar fi vândut maşini-unelete unor ”utilizatori militari finali” din Rusia, ocolind controalele prin faptul că a anunţat falşi destinatari al mărfurilor sale.

Toate maşinile erau ”obiectiv adaptate unei utilizări în sectorul militar”, precizează parchetul.

El ar fi obţinut, de asemenea, în mod fraudulos permisele de export necesare, prezentând ”informaţii incorecte” cu privire la modul în care urmau să fie folosite mărfurile.

El este suspectat de faptul că, în perioada 2016-2018, a efectuat şapte tranzacţii de acest tip, în valoare totală de opt milioane de euro, potrivit parchetului.

Uniunea Europeană (UE) a interzis acest tip de comerţ, impunând sancţiuni Rusiei în urma anexării Peninsulei ucrainene Crimeea în 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.