Facebook a încheiat, în plină campanie prezidenţială în SUA, un acord cu Reuters, prin care este stabilit ca reţeaua de socializare să plătească agenţia de presă pentru verificarea informaţiilor, imaginilor şi înregistrărilor video publicate pe Facebook şi pe Instagram.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuters a format o echipă de patru persoane care va verifica conţinutul publicat pe Facebook şi Instagram şi care va semnala erorile sau denaturările apărute în presă, potrivit Variety.

Agenţia de presă a precizat că va evalua autenticitatea fotografiilor, videoclipurilor, titlurilor şi a altor tipuri de conţinut generate de utilizatori pe platformele Facebook pentru Statele Unite, atât în limba engleză, cât şi în spaniolă.

Reuters va publica descoperirile pe un blog nou. Între cele mai recente, analiştii au explicat că înregistrările video apărute luna trecută legat de accidentul în care a murit baschetbalistul Kobe Bryant erau false. 

Nu au fost dezvăluiţi termenii acordului.

Între partenerii Facebook pentru verificări de conţinut s-au numărat ABC News, PolitiFact, FactCheck.org şi Associated Press. Anul trecut, Snopes.com s-a retras din iniţiativă, din cauza ramificărilor şi a costurilor pe care le presupune serviciul.

În decembrie 2019, Reuters a încheiat un parteneriat cu Journalism Project al Facebook pentru a dezvolta un curs online pentru jurnalişti, în care aceştia erau învăţaţi să identifice înregistrări video, fotografii şi înregistrări audio manipulate. El este disponibil în limbile engleză, franceză, spaniolă şi arabă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.