Actorul Jussie Smollett, care a susţinut în ianuarie 2019 că a fost victima unui atac motivat de ură rasială şi homofobie, este pus sub acuzare de un procuror special din Illinois pentru că a minţit poliţia, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Smollett, care a spus că a fost victima unui atac în Chicago, a fost acuzat de autorităţi că l-a înscenat pentru a-şi face reclamă, fapt pe care el l-a negat tot timpul.

Pe numele lui au fost acum formulate şase capete de acuzare, a transmis procurorul special Dan Webb.

În ianuarie 2019, poliţia din Chicago a spus că anchetează un caz de rasism şi homofobie, în care era implicat Smollett. El a susţinut că doi bărbaţi l-au atacat, stropit cu o substanţă necunoscută şi că i-au pus în jurul gâtului o frânghie. Smollett le-a mai spus poliţiştilor că cei doi mascaţi au făcut referire şi la MAGA - Make America Great Again, slogan al preşedintelui Donald Trump.

După ce mai multe vedete şi-au exprimat sprijinul faţă de el, în februarie 2019, Smollett a fost arestat. Cei doi bărbaţi, fraţi, au declarat că au fost plătiţi de actor pentru a-l ataca, cu scopul de a-şi face reclamă, el fiind nemulţumit de salariul pe care îl primea pentru rolul din serialul „Empire”.

În martie, în mod curios, au fost retrase toate acuzaţiile. Poliţia din Chicago şi primarul oraşului şi-au menţinut cauza şi au acuzat curtea pentru că l-a eliberat fără nicio pedeapsă.

Webb a fost desemnat, în luna august a anului trecut, să investigheze de ce procurorii locali au renunţat în martie 2019 la toate acuzaţiile. El a precizat într-un comunicat că îl va pune sub acuzare pe actor.

Smollett este acuzat că a făcut patru declaraţii false la Poliţia din Chicago legat de incident, a spus Webb. El a adăugat că biroul pe care îl conduce are „suficente dovezi faptice” pentru a susţine că procurorii au greşit când au renunţat la caz.

Jussie Smollett ar urma să se prezinte în faţa curţii pe 24 februarie.

Anul trecut, el a fost dat în judecată de oraşul Chicago pentru plata a 130.000 de dolari pentru orele suplimentare pe care le-au muncit poliţiştii în investigarea afirmaţiilor sale. Smollett a răspuns cu un alt proces.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.