Democraţii Andrew Yang şi Michael Bennet au anunţat că se retrag din cursa la fotoliul de la Casa Albă, în timpul alegerilor primare din New Hampshire, marţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andrew Yang şi-a anunţat primul retragerea, în urma primelor rezultatelor puţin concludente din Iowa, unde nu a obţinut niciun delegat.

Acest eşec usturător pare să se repete în al doilea stat care a votat în alegerile primare democrate, New Hampshire, potrivit primelor rezultate.

”Ştiţi că sunt un matematician şi este evident că în această seară, potrivit datelor, nu voi câştiga această cursă”, le-a spus suţinătorilor săi antreprenprul în vârstă de 45 de ani, a cărui propunere-far era introducerea unui venit universal pentru toţi americanii.

Singurul candidat de origine asiatică - părinţii săi sunt taiwanezi -, el s-a făcut remarcat în dezbateri televizate între candidaţi prin discursul său elocvent şi punctat de umor.

Puţin mai târziu, senatorul din Colorado Michael Bennet i-a urmat exemplul.

Spre deosebire de antrprenor, care a reuşit să se califice la şapte din opt dezbateri, Michael Bennet nu a mai urcat pe scenă împotriva adversarilor săi din iulie, după doar două dezbateri, din cauza unui scor insuficient în sondaje.

”Cred că este justificat ca noi să punem capăt campaniei în această (marţi) seara”, a declarat el în faţa susţinătorilor săi, urându-le ”succes” celor nouă candidaţi rămaşi în cursă.

Michael Bennet se plafonează la 0,1% din sufragii în New Hampshire, potrivit unor rezultate parţiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.