Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău a identificat un spaţiu în care să fie izolate şi tratate la primele semne de boală eventualele victime ale coronavirusului, în condiţiile în care în acest judeţ sunt 17 persoane întoarse recent din China. Acest centru va fi în tabăra Arbănaşi, unde sunt 20 de locuri pentru eventuali astfel de pacienţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit directorului DSP Buzău, Cristina Ungureanu, persoanele care se întorc din China la Buzău, după ce au intrat în contact cu persoane infectate, vor fi izolate într-un centru special. Centrul a fost stabilit la tabăra Arbănaşi din Beceni, aflată la circa 35 de kilometri de municipiul Buzău. Aici au fost identificate 20 de locuri unde ar putea fi izolaţi şi monitorizaţi buzoienii care intră în contact cu persoane diagnosticate cu coronavirus.

"La nivelul Buzăului au sosit 12 cetăţeni chinezi care sunt angajaţi ai unei societăţi care-şi desfăşoară activitatea la nivel judeţului. Au fost contactaţi de DSP şi am constatat că la acest moment starea de sănătate e bună, se monitorizează temperatura, pentru orice afecţiune e  contactat medicul epidemiolog. Sunt la domiciliu izolaţi, nu au voie să iasă din acest domiciliu, nu au cum să fie păziţi fizic, sperăm să nu iasă din case”, a declarat directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu.

În prezent, la Buzău, 17 persoane se află în vizorul Direcţiei de Sănătate Publică. Este vorba despre chinezi, dar şi buzoieni care s-au întors din China. Cinci persoane sunt în carantină încă de la finalul lunii trecute, iar starea lor de sănătate este bună, nicio persoană nu a prezentat simptome specifice coronavirusului. Duminică, alţi 12 cetăţeni chinezi, angajaţi ai unei societăţi din judeţul Buzău, au revenit în ţară după ce şi-au petrecut în China sărbătorile. Trei dintre ei se află în municipiul Buzău, iar alţi 9 la Pârscov, fiind monitorizaţi de responsabilii din cadrul DSP. Niciunul dintre cei 17 nu prezintă simptome specifice îmbolnăvirii, însă ei trebuie să stea sub observaţie 14 zile.

Dacă vreunul dintre cei întorşi din China va prezenta la un moment dat un simptom de infecţie cu coronavirus, va fi dus la un pavilion al taberei şcolare de la Arbănaşi, pavilion care poate găzdui până la 20 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.