Guvernul britanic vrea să înfiinţeze zece zone cu regim de porto-franco în Regatul Unit, cu scopul de a stimula economia ţării după ieşirea din Uniunea Europeană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Londra a precizat într-un comunicat, duminică seara, că a lansat o consultare, pe o perioadă de zece săptămâni, cu privire la aceste zone în care mărfurile care urmează să fie reexportate sau să fie tranformate în ţară să fie scutite de taxe vamale.

Obiectivul consultării este localizarea acestor zone noi până la sfârşitul acestui an - pe uscat sau în apropiere de porturi -, pentru ca acestea să fie operaţionale din 2021.

Guvernul susţine că ele  vor permite ”crearea a mii de locuri de muncă, regenerarea comunităţilor şi amplificarea creşterii (economice) post-Brexit a Regatului Unit”, oferind totodată o bază inovaţiei şi dezvoltării tehnologiilor verzi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.