Trei turişti rămaşi înzăpeziţi în noaptea de vineri spre sâmbătă, în zona Obârşia Lotrului, au fost salvaţi de jandarmi. Ei au fost duşi la o pensiune, iar maşina în care se aflau urmează să fie tractată în cursul zilei de sâmbătă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, echipajul de jandarmerie din cadrul Postului montan de jandarmi Voineasa a fost solicitat vineri seara, 
printr-un apel 112, să intervină pentru trei persoane aflate în dificultate în zona Obârşia Lotrului.
Turiştii plecaseră de la Obârşia Lotrului şi intenţionau să ajungă în localitatea Şugag din judeţul Alba. Astfel, în jurul orei 23.00, jandarmii au fost solicitaţi să intervină deoarece, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a stratului de zăpadă foarte mare, au rămas blocaţi cu autoturismul şi nu mai puteau înainta.
“Ajuns la faţa locului, echipajul de jandarmerie a verificat dacă persoanele au nevoie de ajutor medical şi a început de îndată să deszăpezească autoturismul. Viscolul puternic, temperaturile negative de -17 grade şi stratul generos de zăpadă au făcut ca intervenţia jandarmilor să fie foarte dificilă, aceştia reuşind să scoată autoturismul din zăpadă abia la ora 03.00 dimineaţa”, se arată în comunicat. 
Turiştii, două femei şi un bărbat, au fost duşi de către jandarmii montani în Obârşia Lotrului, unde cu ajutorul acestora au fost cazaţi la o pensiune pentru a petrece noaptea în siguranţă, iar autoturismul a rămas zonă urmând să fie tractat astăzi.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.