Un american în vârstă de 60 de ani a murit la spitalul Jinyintan, din Wuhan, la 6 februarie, a anunţat sâmbătă un purtător de cuvânt al ambasadei SUA la Beijing, potrivit Reuters. Este primul caz confirmat de victimă care nu este cetăţean chinez.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Condoleanţe sincere familiei sale, după pierderea suferită. Pentru a respecta intimitatea familiei, nu vom mai face niciun comentariu cu privire la acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Tot la Wuhan, un japonez în vârstă de aproximativ 60 de ani, spitalizat pentru că suferea de pneumonie, a murit. Potrivit Ministerului Japonez de Externe, bărbatul avea simptome asociate cu noul coronavirus.

Joi la prânz, potrivit situaţiei prezentate de autorităţi, în China 17 cetăţeni străini erau în carantină şi trataţi de coronavirus.

Coronavirusul a infectat până acum peste 34.500 de persoane şi este cauza morţii a 722 de persoane  în China continentală, potrivit autorităţilor medicale. Până acum s-au înregistrat două decese în afara Chinei continentale: unul în Hong Kong şi unul în Filipine.  Ambele persoane decedate erau chinezi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.