Deputatul Dorel Căprar, inculpat în dosarul şpăgilor adunate de DRDP Timişoara, a fost ales, vineri, preşedinte al PSD Arad. Conferinţa Extraordinară a avut loc, deşi conducerea partidului a cerut amânarea ei. Mihai Fifor a refuzat să participe la şedinţă, apreciind că procedura este ”viciată în profunzimea ei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conferinţa Extraordinară a Organizaţiei Judeţene PSD Arad a avut loc, vineri, pentru alegerea echipei de conducere.

Pentru funcţia de preşedinte a candidat deputatul Dorel Căprar, care a fost ales cu 75 de voturi ”pentru” şi 5 ”împotrivă”.

”Mulţumesc tuturor colegilor care astăzi, în cadrul Conferinţei Extraordinare a Organizaţiei Judeţene PSD Arad, organizată statutar, m-au onorat cu încrederea lor votându-mă pentru a exercita funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene pentru un nou mandat!”, a scris Căprar pe Facebook, vineri seară.

Acesta a precizat că ”PSD Arad a ales o nouă echipă, care va lupta în următoarele luni pentru a câştiga alegerile locale şi parlamentare, la nivelul judeţului Arad”.

”A fost o conferinţă organizată în conformitate cu solicitările conducerii centrale, cu respectarea Statutului, dar mai ales prin voinţa membrilor PSD Arad”, a mai scris Căprar.

Referirile dese la Statutul PSD vin ca urmare a acuzaţiilor lui Mihai Fifor care a postat pe Facebook o adresă a conducerii PSD care anunţa că a amânat Conferinţa de alegeri.

”Având în vedere situaţia politică actuală, care impne prezenţa conducerii Psd la Bucureşti, pentru organizarea activităţilor politice în perioada imediat următoare, conducerea partilui a decis amânarea Conferinţei Extraordinare a Organizaiei PSD Arad”, se arată într-o adresă semnată de Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu, datată 6 februarie.

 

”Eu nu mă retrag niciodată, cum încearcă unii să împrăştie în oraş, ca fake-news. Ar vrea poate unii, dar nu vor avea această satisfacţie! Eu respect decizia conducerii partidului, care a dispus amânarea conferinţei. Greu, frate, greu... Greu să faci diferenţa între «a te retrage» dintr-o competiţie şi «a refuza să participi» la o competiţie viciată în profunzimea ei. Treaba de semantică....şi de principii pe care refuz să le încalc”, a scris Fifor pe Facebook.

Dorel Căprar este inculpat în dosarul şpăgilor adunate de DRDP Timişoara pentru PSD Arad.

Potrivit anchetatorilor, parlamentarul este acuzat de 12 infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către persoana care ocupă o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, două infracţiuni de complicitate la luare de mită, trei infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către persoana care ocupă o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.