Ministerul Educaţiei şi Cercetării a eliminat taxele de recunoaştere şi echivalare a diplomelor pentru cetăţenii Spaţiului Economic European şi al Confederaţiei Elveţiene, printr-un ordin semnat vineri de Monica Anisie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a emis, vineri, Ordinul nr. 3193/2020 privind eliminarea şi actualizarea unor taxe pentru serviciile prestate de către Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor, prin care s-au eliminat taxele de recunoaştere/echivalare a studiilor preuniversitare şi universitare pentru cetăţenii Spaţiului Economic European şi al Confederaţiei Elveţiene.

Accesul pe piaţa muncii se va face fără alte costuri pentru această categorie, se arată într-un comunicat de presă transmis de MEC.

Taxa pentru recunoaşterea/echivalarea studiilor preuniversitare şi universitare se va păstra numai pentru cetăţenii din afara Spaţiului Economic European şi al Confederaţiei Elveţiene. 

"An de an, în calitate de profesor, am dat recomandări elevilor mei pentru a studia la universităţi din străinătate. Mulţi dintre ei au ales să revină în ţară. Ca ministru al educaţiei şi cercetării am decis să respect efortul depus şi să îi încurajez pe românii care au studiat în spaţiul european să se angajeze şi să îşi continue studiile în România, prin simplificarea modului de recunoaştere a diplomelor de studii. Ceea ce au învăţat merită recunoscut şi apreciat (...)", a afirmat Anisie.

Potrivit MEC, ordinul 3193/2020 a intrat în vigoare de la data semnării lui.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.