Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a transmis, miercuri seară, în contextul avertizărilor de vreme rea, că prioritatea este ca toţi cei aflaţi în trafic să ajungă în siguranţă la destinaţie. ”Cei care nu îşi vor face treaba, indiferent de poziţia pe care o ocupă, vor răspunde”, a transmis ministrul. Potrivit Ministerului Transporturilor, 37 de drumuri au circulaţia îngreunată, iar CFR nu va nu va programa trenuri de marfă în zona Dobrogea, pe durata codului roşu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI ISU Bucureşti-Ilfov: 59 de intervenţii generate de fenomenele meteo, în intervalul 17.00 – 21.00/ Gabriela Firea: În sudul Bucureştiului, se va ajunge la 15 – 20 de centimetri de zăpadă

UPDATE - Staţia care asigură furnizarea apei în municipiul Bacău, afectată din cauza vântului puternic/ Locuitorii vor primi apă cu program

Primarul oraşului Bacău, Cosmin Necula, anunţă că, din cauza vântului care suflă cu putere, a fost avariată Staţia de pompare Moineşti, care asigură şi alimentarea cu apă a municipiului reşedinţă de judeţ. Între timp, muncitorii au reuşit să remedieze avaria, însă chiar şi aşa apa în oraşul Bacău va fi furnizată cu program.

Potrivit unui anunţ al primarului oraşului Bacău, Cosmin Necula, miercuri după-amiază, vântul puternic a cauzat întreruperea alimentării cu energie electrică a Staţiei de pompare Moineşti, staţie care asigură şi alimentarea cu apă a municipiului Bacău.

În acest moment a fost reluată furnizarea energiei electrice, iar staţia a fost repornită cu un debit minim.

Potrivit edilului şef, pentru a preveni alte evenimente, mărirea debitului va fi efectuată gradual în următoarele 24 de ore, iar furnizarea apei către populaţie s eva face după un prgram restricţionat.

Astfel, se va furniza apa caldă la robinete miercuri între orele 18.00 -20.00 şi joi  între orele 06.00-08.00 şi 18.00-22.00.

”Pe parcursul zilei de mâine vor fi disponibile în oraş şi punctele pentru distribuţie apă menajeră. Vom reintra în programul normal de furnizare în cursul nopţii de joi dar este posibil ca acest lucru să se întâmple şi mai devreme dacă nu vor mai exista alte întreruperi ale energiei electrice”, a anunţat primarul Bacăului, Cosmin Necula.

Judeţul Bacău se află până joi dimineaţă sub avertizare cod portocaliu de viscol puternic.

UPDATE - Tulcea: Drumurile naţionale şi judeţene închise în această noapte. Cursurile sunt suspendate în toate şcolile din judeţ, cu excepţia celor din municipiu

Drumurile naţionale şi judeţene din Tulcea vor fi închise, în această noapte, începând de la ora 22 şi până joi, la ora 8. De asemenea, cursurile sunt suspendate pe data de 6 februarie, în toate unităţile şcolare din judeţ, cu excepţia celor din municipiul Tulcea.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, pe data de 6 februarie, prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, sunt suspendate cursurile şcolare, cu excepţia unităţilor de învăţământ din municipiul Tulcea.

De asemenea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a mai decis ca începând din data de 5 februarie, ora 22 şi până pe data de 6 februarie, ora 8, drumurile naţionale şi judeţene să fie închise circulaţiei rutiere.

Totodată, pentru gestionarea eventualelor situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteo prognozate,  mai multe utilaje de la inspectorate pentru situaţii de urgenţă vor sosi la Tulcea. Astfel, o şenilată de la ISU Galaţi a fost trimisă în zona Măcin, un camion cu autofreză de la ISU Iaşi se deplasează către Tulcea, iar o autospecială de transport personal şi victime multiple vine în sprijin de la ISU Bucureşti-Ilfov.

UPDATE - Mai multe trenuri regio, anulate în judeţele vizate de Codul roşu de viscol

Şaptesprezece trenuri regio vor fi anulate, de miercuri seară până joi dimineaţă, în judeţele din Muntenia şi Dobrogea unde va fi în vigoare Codul roşu de viscol, anunţă CFR Călători.

Potrivit reprezentanţilor CFR Călători, în urma avertizărilor de cod roşu emise de Administraţia Naţională de Meteorologie şi în baza restricţiilor de circulaţie date de Comandamentul Central Operaţional de Iarnă, coordonat de CFR Infrastructură, vor fi anulate mai multe trenuri regio, de miercuri de la ora 22.00 până joi la ora 8.00.

Astfel, miercuri sunt anulate trenurile regio 8655 Constanţa - Tulcea Oraş şi 8397 Constanţa - Mangalia, iar joi vor fi anulate trenurile 8652 Tulcea Oraş - Medgidia, 8380 Mangalia - Constanţa, 8381 Constanţa - Mangalia, 8384 Mangalia - Constanţa, 8385 Constanţa - Mangalia, 8388 Mangalia - Constanţa, 8343 Călăraşi Sud - Ciulniţa - Constanţa va fi limitat pe ruta Călăraşi Sud - Ciulniţa, 8012 Feteşti - Bucureşti Obor, 8031 Feteşti - Constanţa, 8001 Bucureşti Nord - Constanţa, 8002 Constanţa - Bucureşti Nord, 8581 Slobozia Veche - Ciulniţa, 8580 Ciulniţa - Slobozia Veche, 8653 Medgidia - Tulcea Oraş şi 8654 Tulcea Oraş - Constanţa.

În funcţie de evoluţia condiţiilor meteo, pot să apară modificări în programul de circulaţie a altor trenuri de pasageri, precizează sursa citată.

UPDATE - Brăila: Toate drumurile naţionale şi judeţene vor fi închise, începând cu ora 22.00, când judeţul intră sub cod roşu de viscol

Autorităţile din judeţul Brăila anunţă că toate drumurile naţionale şi judeţene din acest judeţ vor fi închise, începând cu ora 22.00, atunci când judeţul intră sub avertizare cod roşu de viscol cu vizibilitate redusă. De asemenea, autorităţile analizează dacă şcolile vor fi închise.

Potrivit ISU Brăila, în urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, care a avut loc miercuri seară, s-a luat decizia ca, începând cu ora 22.00, toate drumurile naţionale şi judeţene din acest judeţ să fie închise.

Doar maşinile de intervenţie vor putea circula în judeţ.

”În cadrul şedinţei CJSU de azi, ora 17.00, în conformitate cu Ordinul comun MT şi MAI nr. 68 din 02.02.2012, secţiunea 3, alin. 2, s-a luat hotărârea ca începând cu ora 22.00. se închide circulaţia pe drumurile naţionale şi judeţene ca măsură preventivă, cu excepţia autospecialelor de intervenţie ale ISU, IPJ, IJJ, MApN, SAJ, ELECTRICA.”, transmite ISU Brăila.

De asemenea, autorităţile brăilene analizează dacă e oportună închiderea şcolilor joi, aşa cum au procedat alte judeţe precu, Ialomiţa sau Călăraşi, care de asemenea sunt vizate de codul roşu de viscol puternic, începând de miercuri de la ora 22.00 şi până joi la ora 8.00.

UPDATE - Avertizare Infotrafic: Panourile antiorbire de pe parapeţii medieni au fost smulşi şi au ajuns pe suprafaţa de rulare, pe A 2, între Drajna şi Feteşti

Centrul Infotrafic avertizează că, pe Autostrada Soarelui, între Drajna şi Feteşti, panourile antiorbire de pe parapeţii medieni au fost smulşi şi au ajuns pe suprafaţa de rulare.

”Vă informăm că pe A2 Bucureşti – Constanţa, între kilometrii 100 (Drajna) şi 144 (Feteşti) din cauza vântului puternic, panourile antiorbire de pe parapeţii medieni au fost smulşi şi au ajuns pe suprafaţa de rulare”, a transmis Centrul Infotrafic.

Sursa citată precizează că nu au fost înregistrate victime.

De asemenea, au fost anunţati şefii de district să intervină de urgenţă.

UPDATE - Comandamentul Central de Iarnă nivelul Ministerului Transporturilor

Potrivit Ministerului Transporturilor, la solicitarea ministrului Lucian Bode, a avut loc, Comandamentului Central de Iarnă care funcţionează la nivelul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

”În condiţiile avertizărilor meteorologice emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, reprezentanţii unităţilor MTIC membre ale Comandamentului au precizat că dispun de resursele umane şi materiale care sunt necesare pentru asigurarea desfăşurării traficului în condiţii de iarnă”, a transmis Ministerul Transporturilor.

Potrivit sursei citate, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere are disponibile peste 226.000 tone sare, peste 33.920 tone nisip, peste 735.600 tone motorină, dar şi 3.000 de utilaje, dintre care 340 de utilaje se află deja în zona de cod roşu.

”În prezent sunt 37 de drumuri cu circulaţie îngreunată”, a transmis Ministerul Transporturilor.

CFR are pregătite 18 pluguri, 150 de mijloace de intervenţie (drezine CIRA, drezine pantograf, UAM) şi peste 640 de salariaţi.

”Pentru a evita blocarea circulaţiei în perioada 5-6 februarie 2020, între orele 22.00-08.00 nu vor fi programate trenuri de marfă pe zona Dobrogei”, a mai transmis Ministerul Transporturilor.

De asemenea, pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de iarnă a traficului aerian, necesarul de materiale, utilaje şi personal este asigurat iar pe aeroporturile aflate sub autoritatea Ministerului vor fi întreprinse acţiunile necesare pentru ca pasagerii să ajungă în condiţii de siguranţă la destinaţie.

”În cazul navigaţiei pe Dunăre autorităţile sunt pregătite pentru a interveni pentru spargerea banchizelor de gheaţă. Prognoza meteorologică nu prevede ca în perioada imediat următoare, pe Dunăre, să apară fenomenul de îngheţ. În ceea ce priveşte navigaţia în porturile maritime şi pe canalele navigabile vor fi luate măsurile specifice în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice”, a mai prcizat Ministerul.

”De la  prima şedinţă a Comandamentului pe care am convocat-o v-am spus că preocuparea noastră zero este siguranţa românilor. Aştept de la voi maximă implicare astfel încât să nu ne confruntăm cu situaţii critice.  Ştim fiecare ce avem de făcut şi astfel nu vom avea probleme. Toate comandamentele regionale sunt funcţionale. Există un sistem eficient  de monitorizare a stocurilor şi utilajelor. Comunicarea între dumneavoastră şi cei pe care îi coordonaţi trebuie să fie rapidă şi eficientă. Nu voi admite nicio bâlbâială sau vreo întârziere deoarece acestea pot afecta în orice moment vieţile oamenilor. Vreau să aveţi o comunicare continuă cu cetăţenii pentru ca toţi cei interesaţi să aibă toate informaţiile necesare. Să ştie dacă un drum este închis sau dacă este vreo întârziere la trenuri.  Sper ca situaţiile cu participanţi la trafic blocaţi de troiene să nu se întâmple dar dacă avem astfel de cazuri să interveniţi cu celeritate. Tot aşa cei care călătoresc cu trenul trebuie să aibă confortul necesar.  Dacă veţi avea o situaţie neprevăzută sper că aţi luat toate măsurile pentru ca oamenii să nu stea blocaţi cu orele în vreo pustietate. Vă spun de pe acum ca să fie foarte clar: cine nu este în stare să îşi coordoneze oamenii şi resursele se va duce acasă. Fără excepţie” a declarat ministrul Lucian Bode.

UPDATE - Harghita: Trafic închis pe DN 12 C, din cauza căderilor de copaci pe carosabil/ Un copac a căzut pe un microbuz, fără a se înregistra victime/ În zonă, vântul suflă cu putere foarte mare

Traficul rutier este închis, miercuri, pe DN 12 C, în judeţul Harghita, din cauza căderilor de copaci pe carosabil. Pe DN 13 A, un copac a căzut pe un microbuz, fără a se înregistra victime. În zonă, vântul suflă cu putere foarte mare.

Potrivit IPJ Harghita, începând cu ora 17.00 s-a închis circulaţia pe DN 12C,  km 5 – 32, din cauza  căderilor de copaci pe partea carosabilă, până la remedierea situaţiei.

”În acest moment suntem sub Cod Portocaliu de vânt şi viscol. Acţionăm împreună cu SDN şi ISU”, a transmis IPJ Harghita.

Probleme din cauza vântului se înregistrează şi pe DN 13 A, unde un microbuz a fost lovit de un arbore.

În urma incidentului nu s-au înregistrat victime.

UPDATE - Cod galben şi portocaliu de vreme rea – Trafic îngreunat de vânt, pe A1 şi A2 şi circulaţie închisă din cauza zăpezii viscolite, pe DC 134 Sinaia-Cota 1400/ 15 – 20 de maşini au rămas blocate, intervenind autorităţile locale -

Traficul se desfăşoară cu dificultate în mai multe judeţe din ţară, unde se înregistrează ninsori, precipitaţii mixte şi vânt puternic. Pe toată lungimea autostrăzilor A 1 şi A 2 se circulă în condiţii de vânt, carosabil umed, pe alocuri apă. În judeţul Prahova, autorităţile au închis drumul care duce către Cota 1400. Anterior, 15 – 20 de autoturisme au rămas blocate în zonă, intervenind autorităţile locale.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat, miercuri după-amiază, că nu sunt drumuri naţionale sau judeţene cu circulaţia întreruptă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi nici nu au fost instituite restricţii de tonaj.

”În judeţul Prahova, din pricina viscolului, traficul rutier pe DC134 Sinaia - Cota 1400, a fost oprit”, a transmis IGPR.

Anterior, în zină au fost blocate 15 – 20 de autoturisme, intervenind auorităţile locale pentru deblocarea acestora.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.