Un reprezentant republican local din Montana, Rodney Garcia, refuză să demisioneze după ce a declarat că Constituţia Statelor Unite autorizează execuţia socialiştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La o reuniune a republicanilor din Montana, reprezentantul Rodney Garcia, un membru al adunării locale, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de influenţa socialiştilor în Statele Unite şi a apreciat că este legal ca aceştia să fie încarceraţi şi ucişi.

Un ziar din Billings, oraşul pe care-l reprezintă Rodney Garcia, l-a contactat pentru ca acesta să-şiclarifice declaraţiile.

”Potrivit Constituţiei Statelor Unite, dacă cineva este găsit vinovat de faptul că este socialist, fie merge la închisoare, fie este ucis”, a declarat el pentru ziar.

În realitate, contrar declaraţiei lui Garcia, Constituţia americană nu autorizează Guvernul să pedepsească persoane din cauza convingerilor lor politice.

Însă acest republican consideră că a fi socialist constituie o formă de trădare.

”Aceştia sunt inamicii libertăţii”, a dat el asigurări. ”Ce facem cu inamicii noştri în timpul războiului? În Vietnam, în Afagnistan, toate astea. Ce facem?”.

Virulenţa lui Rodney Garcia este reacţia sa faţă de popularitatea candidatului la preşedinţie Bernie Sanders, care se revendică socialist.

Garcia consideră că socialismul este ”aproape comunism”, o frază care care constituie un ecou al unei declaraţii recente a preşedintelui republican Donald Trump la Fox News, unde miliardarul a tunat: ”mă gândesc la comunism când mă gândesc la Bernie”.

Liderul republican în Congresul din Montana a condamnat rapid aceste declaraţii ale lui Garcia şi i-a cerut să demisioneze imediat.

Însă acesta i-a replicat că va demisiona numai dacă ”i-o cere Dumnezeu”.

El a declarat că a primit ameninţări, dar şi multă susţinere în urma declaraţiilor sale. ”Mă bucur când mulţi oameni îmi spun «mulţumesc Rodney că ai abordat acest subiect»”, a declarat el.

În loc să demisioneze, el a anunţat că se retrage din adunarea din Montana anul viitor, pentru a-şiface campanie în vederea unui post de senator local.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.