Preoţii ruşi ar trebui să nu mai practice binecuvântarea armelor nucleare şi a altor arme de distrugere în masă care pot provoca pierderi de vieţi omeneşti fără discernământ, potrivit unor noi recomandări care sunt discutate de Biserica Ortodoxă a Rusiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul celor două decenii de când se află la putere, preşedintele Vladimir Putin a colaborat cu Biserica Ortodoxă, care a dezvoltat legături apropiate şi cu Ministerul Apărării.

Preoţii ruşi au apărut de mult timp în imagini în care stropesc cu apă sfinţită submarine, rachete balistice, rachete spaţiale Soyuz şi alte echipamente, în cadrul ritualurilor de binecuvântare.

Dar unele dintre aceste ceremonii se vor opri, dacă biserica va aprova un document redactat de o comisie a Bisericii Ortodoxe.

”Binecuvântarea armelor nu se reflectă în tradiţia Bisericii Ortodoxe şi nu corespunde ritualului”, arată documentului publicat pe site-ul Patriarhiei.

Binecuvântarea sau sanctificarea armelor care pot ucide ”un număr nedefinit de oameni” trebuie exclusă din practica pastorală”, arată documentul.

Propunerea va fi discutată până pe 1 iunie, iar populaţia trebuie să ia parte la dezbatere, potrivit ramurii din Moscova a bisericii.

Ca simbol al legăturii strânse dintre armată şi biserică din Rusia, forţele armate construiesc propria catedrală într-un parc cu temă militară de lângă Moscova. Catedrala va fi una dintre cele mai înalte biserici ortodoxe din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.