Sute de ore de competiţii de la Jocurile Olimpice din Tokyo vor fi transmise de posturile Televiziunii Române în perioada 24 iulie - 9 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe lângă transmisiunile directe, televiziunea publică a anunţat marţi că va difuza programe speciale dedicate evenimentului, atât la TV, cât şi online.

Calificările pentru Tokyo 2020 sunt în desfăşurare, iar până acum se ştie că România va participa la 11 discipline sportive, inclusiv două sporturi de echipă - fotbal şi baschet 3x3 fete.

Printre sportivii calificaţi se numără Laura Coman (canotaj) şi Alina Vuc (lupte), Robert Glinţă (înot) şi Marian Drăgulescu (gimnastică). În Team Romania urmează să intre Ana Maria Popescu (Brânză) (scrimă) – medaliată cu aur şi argint olimpic, aflată la cea de-a cincea participare, şi Simona Halep, care a declarat că anul 2020 este pentru ea anul medaliei olimpice.

Este posibil ca Simona Halep să fie şi protdrapel la Tokyo.

De interes vor fi şi meciurile Naţionalei Olimpice de Fotbal U21 a României, calificată după 56 de ani la competiţia olimpică, în urma evoluţiei de la EURO 2019. 

TVR a mai anunţat că va trimite în Japonia mai mulţi jurnalişti şi că pregăteşte o serie de emisiuni premergătoare evenimentului, în care vor fi prezentaţi sportivii care vor reprezenta ţara la JO.

În perioada 24 iulie - 9 august, TVR va difuza zilnic programe editoriale dedicate competiţiei. Emisiunile vor putea fi vizionate atât pe posturile TVR, cât şi online.

Din 24 iulie, TVR va transmite, în direct şi prin materiale înregistrate, Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Este pentru a doua oară când capitala Japoniei, Tokyo, găzduieşte Jocurile Olimpice de vară, primele având loc aici în 1964, an în care TVR a transmis pentru prima dată Jocurile Olimpice pentru români. Ediţia 2020 va fi a patra desfăşurată în Japonia, care a mai găzduit şi Jocurile Olimpice de iarnă – Sapporo 1972 şi Nagano 1998.

Pentru acest an, niponii propun cele mai sustenabile Jocuri din istorie: medaliile sunt produse din metalele colectate din telefoane reciclate, paturile din satul olimpic sunt fabricate din materiale reciclate, flacăra va fi păstrată aprinsă cu ajutorul hidrogenului, emisia de carbon fiind zero, iar roboţi umanoizi vor ajuta spectatorii să îşi găsească locurile în tribune.

Jocurile Olimpice Tokyo 2020 vor include 339 de evenimente din 33 de sporturi diferite, însumând 50 de discipline. Cinci sporturi au fost incluse acum în competiţie la Tokyo - karate, skateboarding, escaladă sportivă, surfing şi baseball/softball.

La cel mai mare eveniment sportiv al planetei participă peste 11.000 de sportivi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.