Şapte persoane au fost rănite, marţi, într-un accident produs în apropiere de Vama Albiţa, în judeţul Vaslui, fiind implicate două autoturisme. Autorităţile au declanşat Planul roşu de intervenţie, o victimă fiind inconştientă şi primind îngrijiri medicale în elicopterul SMURD, după care va fi transportată la spital la Iaşi, iar o alta va fi dusă la spitalul din Huşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul s-a produs în apropiere de Vama Albiţa, în judeţul Vaslui, la aproximativ un kilometru de limita cu judeţul Iaşi, fiind implicate două autoturisme.

Întrucât apelul la 112 a indicat că sunt mai multe victime din cele două maşini a fost declanşat Planul Roşu de Intervenţie, acolo fiind trimise o autospecială pentru descarcerare, trei ambulanţe tip B2 (EPA), o ambulanţă tip C1 (TIM) şi o autospecială transport persoane şi victime multiple (ATPVM), precum şi o ambulanţă tip B2 aparţinând SAJ Vaslui.

În sprijin, a fost alertat şi un elicopter SMURD. 
 
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, sunt  şapte victime, dintre care una aflată în stare de inconştienţă.
 
"Persoana în cauză este de cetăţenie moldovenească şi primeşte îngrijiri medicale în elicopterul SMURD, după care va fi transportată la un spital din municipiul Iaşi. O altă victimă va fi transportată la Compartimentul de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Huşi. Celelalte cinci victime sunt conştiente şi stabile", au transmis reprezentanţii ISU Vaslui, menţionând că acţiunea este în dinamică.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.