Proiectul pentru desfiinţare Secţiei speciale privind infracţiunile din justiţie a fost finalizat, anunţă Ministerul Justiţiei, care precizează că acesta va fi făcut public şi apoi trimis CSM pentru aviz. MJ precizează că proiectul instituie şi garanţii procesuale solide pentru ”protejarea independenţei magistraţilor faţă de orice erori judiciare sau eventuale abuzuri”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Pe site-ul Ministerul Justiţiei va fi publicat astăzi, 4.02.2020, proiectul de Lege privind desfiinţarea SIIJ şi modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul Justiţiei. Proiectul a fost elaborat şi este promovat de Ministerul Justiţiei în temeiul programului de guvernare al Guvernului PNL Orban şi a Memorandumului din data de 27 decembrie 2019 adoptat de acesta”, anunţă ministerul.
De asemenea, precizează că documentul va fi transmis către CSM pentru procedura de avizare, imediat după afişare.
”Proiectul prevede ca soluţii legislative principale desfiinţarea SIIJ, revenirea la competenţele legale ale parchetelor existente anterior înfiinţării secţiei, precum şi garanţii procesuale solide pentru protejarea independenţei magistraţilor faţă de orice erori judiciare sau eventuale abuzuri”, menţionează MJ.
Vicepremierul Raluca Turcan declara în 23 ianuarie că Guvernul Orban intenţionează să-şi asume răspunderea pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.
”În momentul în care am declanşat calendarul alegerilor anticipate, am ales câteva teme, care pe de o parte rezolvă o mare parte din programul de guvernare pe care noi îl avem şi care este blocat în Parlament de către actuala guvernare. Vă dau exemplul desfiinţării Secţiei de investigare a magistraţilor. E un proiect pe care îl avem în Parlament, cel mai probabil va fi în continuare pitit acolo, protejat de către cei care au încercat să slăbească justiţia până acum şi pe care intenţionăm să ne angajăm răspunderea. Vom vedea dacă depun moţiune de cenzură”, afirma Turcan.
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.