Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, spune că Brexitul nu afectează extrădările din Marea Britanie şi că rămân în vigoare celelalte prevederi ale tratatelor de cooperare judiciară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cătălin Predoiu a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, ce se întâmplă cu extrădările din Marea Britanie, în contextul Brexit, fiind date ca exemplu cazurile lui Alexander Adamescu şi Puiu Popoviciu.
 
"Ele se supun tratatelor bilaterale de extrădare pe care România le are şi de cooperare judiciară internaţională. Deci chiar dacă Marea Britanie nu ar aplica instrumentele europene, rămân în vigoare celelalte prevederi ale tratatelor de cooperare judiciară şi nu cred că acest lucru va afecta procedurile”, a afirmat Predoiu. 
 
El a menţionat că ministerul este la zi cu toate procedurile necesare. 
 
"Este stadiul în care justiţia britanică judecă aceste cereri. Tot ce pot să vă spun este că toate procedurile, nu doar în acest caz, ci şi în alte cazuri pe care Ministerul Justiţiei de-a lungul vremii le-a desfăşurat sau le desfăşoară, sunt la zi. Noi nu întârziem, suntem foarte atenţi la acest lucru şi nu întârziem în niciun fel procedurile de extrădare”, a mai afirmat ministrul Justiţiei. 
 
El a fost întrebat şi în ce stadiu sunt demersurile pentru aducerea în ţară a Alinei Bica. 
 
"Nu ştiu să fie vreo informaţie cu privire la localizarea doamnei Bica sau nu. Toate aceste proceduri care se desfăşoară la nivelul direcţiei de specialitate comportă şi o anumită doză de discreţie tocmai pentru a nu favoriza pe cei care încearcă să se sustragă extrădării. Tot ce pot să vă spun este că, cu certitudine, tot ce trebuie să facă Ministerul Justiţiei face la timp, la zi şi în limita legii”, a mai spus Predoiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.