Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, spune că nu există niciun verdict oficial al unei autorităţi competente care să stabilească dacă procurorul general interimar Bogdan Licu a plagiat. El consideră că ar fi greşit să se facă judecăţi în această privinţă, înaintea unui verdict dat de o instituţie a statului român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cătălin Predoiu a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, cum răspunde procurorilor care protestează în legătură cu nominalizarea lui Bogdan Licu pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general.
 
"Nu cunosc la ora asta dacă sunt proteste sau nu, eu ştiu că nu, pot fi păreri, opinii pro sau contra, oricine are dreptul la această opinie, chiar şi ministrul Justiţiei. Ceea ce am avut în vedere în ceea ce-l priveşte pe domnul procuror Bogdan Licu a fost în primul rând faptul că a avut curajul profesional să lanseze, să relanseze dacă vreţi, Dosarul Revoluţiei, foarte greu de refuzat un procuror care şi-a asumat o astfel de decizie. Pe lângă experienţa pe care cred că nu o poate contesta cineva şi travaliul pe care l-a depus în această perioadă de interimat la Parchetul General”, a spus ministrul Justiţiei.
 
El a precizat că ştie care sunt criticile aduse lui Bogdan Licu, dar a menţionat că nu există un verdict al unei institituţii dacă acesta a plagiat sau nu. 
 
"Cunosc şi criticile care s-au adus domnului procuror şi acuzele care s-au adus, vreau să invit pe toţi să observe că nu există niciun verdict oficial al unei autorităţi competente în domeniu care să stabilească în speţa respectivă dacă domnul Licu a plagiat sau nu a plagiat, că despre asta este vorba. Sunt acuze şi până când instituţia oficială a statului român competentă să îşi dea un verdict, a face judecăţi înainte acestui verdict dat de instituţia oficială a statului român, împuternicită cu această competenţă, ar fi după păerea mea o greşeală. De altfel, dacă vă aduceţi aminte, în urmă cu câţiva ani de zile, a mai existat o astfel de dezbatere în legătură tot cu un procuror de rang înalt, tot în legătură cu un presupus plagiat şi atunci au fost critici şi atunci au fost cereri de demisie, procurorul în cauză a refuzat să demisioneze şi bine a făcut şi în final s-a dovedit că nu era vorba de niciun plagiat”, a explicat Cătălin Predoiu. 
 
Întrebat dacă Bogdan Licu respectă criteriile de integritate, având în vedere că preşedintele Klaus Iohannis a spus că doreşte oameni integri în justiţie, ministrul a răspuns: "Până la proba contrarie, toate propunerile respectă aceste criterii”.
 
Procurorul general interimar Bogdan Licu va fi propus, în urma selecţiei organizate de Ministerul Justiţiei, pentru funcţia de prim adjunct al procurorului general, în timp ce pentru funcţia de adjunct propunerea este Maria Magdalena Militaru. Propunerile vor fi trimise spre avizare Consiliului Superior al Magistraturii
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.