Gala premiilor acordate de Academia britanică de film duminică seară, la Londra, unde au participat staruri ca Al Pacino, Charlize Theron, Robert De Niro, Scarlett Johansson şi Joaquin Phoenix, a înregistrat cifre de audienţă mai scăzute faţă de anul 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul a fost transmis în direct de BBC One şi a fost urmărit, în medie de 3 milioane de telespectatori, cu jumătate de milion mai puţin faţă de anul trecut, scrie presa britanică.

Ceremonia, găzduită de realizatorul de televiziune Graham Norton, a înregistrat un vârf de audienţă de 3,5 milioane de telespectatori.

Anul trecut, gala a fost urmărită, în medie, de 3,5 milioane de telespectatori, cu un vârf de 4,1 milioane.

Între cei prezenţi la evenimentul de anul acesta s-au aflat şi ducii de Cambridge. Prinţul William, de zece ani preşedinte al BAFTA (British Academy of Film and Television Arts), a ţinut un discurs în care a semnalat că trebuie făcute eforturi privind diversitatea în domeniu.

Lungmetrajul „1917”, regizat de Sam Mendes, a fost marele câştigător, cu şapte trofee - cel mai bun film, regie, cel mai bun film britanic, imagine, scenografie, sunet şi efecte vizuale speciale.

„Parasite” al sud-coreeanului Bong Joon-ho s-a impus la categoriile „scenariu original” şi „film în limbă străină”. 

Taika Waititi a câştigat premiul pentru „scenariu adaptat” al filmului „Jojo Rabbit”, iar Joaquin Phoenix, Renée Zellweger, Brad Pitt şi Laura Dern s-au impus la categoriile pentru interpretare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.