Moscova trece într-o nouă etapă a politicii sale de prevenire a răspândirii noului coronavirus chinez, anunţând luni că urmează să procedeze la expuzarea străinilor infectaţi cu virusul, după ce a decis săptămâna trecută să îşi închidă frontiera cu China şi să reducă legăturile între cele două ţări, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul coronavirus ”a fost adăugat deja pe lista bolilor deosebit de periculoase. Acest lucru ne permite să procedăm la expulzarea străinilor infectaţi şi să punem în aplicare măsuri speciale precum plasarea la izolare şi în carantină”, a dezvăluit premierul rus Mihail Mişustin într-o reuniune guvernamentală transmisă în direct la televiziune.

Doi pacienţi infectaţi au fost înregistraţi în mod oficial în Rusia vineri - doi chinezi plasaţi la izolare în spitale din regiunea Tiumen, în Ural, unul la Cita, celălalt în Extremul Orient rus.

Mihail Mişustin a anunţat tot luni că a semnat un plan naţional de luptă împotriva epidemiei şi a dat asigurări că ”situaţia este sub control” în Rusia şi că aceasta dispune de ”toate medicamentele şi mijloacele de protecţie necesare”.

Moscova a adoptat săptămâna trecută o serie de măsuri, între care închiderea celor aproximativ 4.250 de kilometri de frontieră cu China, întreruperea legăturilor feroviare, restricţionarea zborurilor sau reimpunerea regimului vizelor turiştilor chinezi, numeroşi în Rusia, şi suspendarea emiterii vizelor muncitorilor care provin din China.

Avioane aparţinând armatei ruse urmează să evacueze, în zilele următoare, ruşi din provincii chineze afectate de epidemie, inclusiv de la Hubei, epicentrul bolii.

Mişustin a propus luni o amânare a Formului Economic rus de la Soci, prevăzut în perioada 12-14 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.